Veilige verpakking voor voedingsmiddelen

Strenge eisen

De handel in voedingsmiddelen kent geen grenzen meer. Het wordt voor fabrikanten complexer om de voedselveiligheid en de kwaliteit te beheersen terwijl tegelijk risico’s sterker en sneller ontstaan.
Maatschappelijke ontwikkelingen, schandalen en toenemende wetgeving leggen enorme druk op de industrie en haar reputatie. Een voedselveiligheidsissue schaadt het vertrouwen. Met als gevolg maatschappelijke onrust en overheden en politiek die maatregelen nemen in de vorm van steeds meer (inter)nationale regelgeving.

Inspelen op veranderingen
Grote bedrijven ontwikkelen hun eigen normen en gebruiken om risico’s te beheersen of hun merk en reputatie te beschermen. Ze gaan veel verder dan wetgeving of standaarden vereisen. Ook aan het verpakken en de opslag van voedingsmiddelen worden steeds hogere eisen gesteld. Fawic ontwikkelt en fabriceert duurzame boxen die aan de hoge eisen van de voedingsmiddelenindustrie voldoen.

FB20 Pallet box

Een gerenommeerde Zwitserse voedingsmiddelenfabrikant koos voor de Fawic FB20 pallet box als omverpakking voor binnenkomende goederen en grondstoffen. Het bedrijf zocht een duurzame lichtgewicht box die in 3 verschillende afmetingen geleverd kon worden. De op maat gemaakte pallet boxen van Fawic hebben de afmetingen 1400x1200x1600 mm, 1300x1000x1600 mm en 1300x1300x2000 mm. Iedere box is op een aluminium pallet opgebouwd waardoor de box eenvoudig verplaatst en opgetild kan worden. De box is voorzien van een afneembare voorwand en een scharnierend deksel. De box is gemaakt van 2-kleurige (zwart-witte) slagvaste en ultralichte panelen, die slechts 2,65 kg per m² wegen. Uit angst voor bacteriën en virussen worden de goederen in de FB20 Boxen “in quarantaine” over het fabrieksterrein vervoerd tot op de plek waar ze veilig geopend kunnen worden.

Meer informatie over de Fawic FB20 Pallet Boxen? Bekijk de technische specificaties>>>