Klimaatkamer

Makkelijk en snel te verplaatsen depot

Optimale opslagruimte

Voor een museum in Rotterdam hebben wij een demontabele klimaatkamer ontwikkeld uit ons FB20 systeem. Een soortgelijke kamer wordt voor een archeologisch depot in de gemeente Vlaardingen gebruikt. Deze kamer wordt gebruikt om bodemvondsten direct na opgraving in op te slaan en door middel van een ontvochtiger te drogen. Deze kamer heeft geen bodem uit ons systeem maar wordt door middel van een cell-rubber afgesloten op een gladde vloer. Deze klimaatkamer is ook geschikt voor het opbouwen van een zuurstofarme ruimte. Het is namelijk mogelijk om door een stikstofgenerator aan te sluiten, een zuurstofarmklimaat te creëeren.

 

Archeologisch depot

Onze klimaatkamers kunnen als hulpmiddel gebruikt worden om als archeologisch depot te voldoen aan de voorgeschreven Europese norm met condities voor klimaatomstandigheden in depotruimten (18 °C en 30% luchtvochtigheid). Onze klimaatkamers zijn demontabel op te bouwen in een bestaand pand en kunnen twee luchtstromen van elkaar scheiden.

Voordelen

  • Snelle opbouw
  • Licht doorlatend materiaal
  • Ijzersterk sluitsysteem

Klimaatkamer

Onze klimaatkamers voldoen aan de Europese normen. De kamer kunt u als hulpmiddel gebruiken voor archeologische doeleinden. Het is tevens mogelijk om een stikstofgenerator aan te sluiten.

Heeft u vragen over onze klimaatkamer? Neem dan contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

De mogelijkheden

Wij kunnen de kamer naar uw wensen produceren. De opbouw duurt slechts 10 tot 15 minuten. Hij is mobiel in het gebruik en kunt op en afbouwen wanneer u wilt.

Heeft u vragen of specifieke wensen voor uw klimaatkamer? Neem contact met ons op.