Hoogwaardige verpakking voor de lucht- en ruimtevaart

Lucht- en ruimtevaart

Fawic verpakt delen Ariane 6 voor transport

Fawic heeft in opdracht van Airbus Defence and Space Netherlands een speciale transportverpakking ontwikkeld voor het transport van een onderdeel van de nieuwe Ariane 6 raket. Het gaat om het vervoer van het motorframe van de onderste brandstoftrap van de lanceerder. De maatwerkoplossing voor deze zogeheten Vulcain Aft Bay is vanwege de enorme afmetingen uniek, grootte circa 6 x 6 x 6 mtr. In samenwerking met het team van Airbus DS NL, Trios Engineering en Pentacon Engineering zijn de ideeën omgezet in een definitief ontwerp. Nadat het volledige ontwerp en de nodige FEM berekeningen gereed waren, heeft Fawic de container compleet geproduceerd en alle proofloadtesten uitgevoerd. Onze medewerkers zijn op locatie geweest om instructies te geven bij de opbouw en montage van de container. Bekijk onze specials op onze website.

Foto: Airbus Defence and Space Netherlands B.V.

Wilt u onze referenties in de ruimtevaartindustrie?

Neemt u svp contact met ons op>>>

Voldoen aan de veiligheidsnormen

Aan verpakkingen en transport voor de lucht- en ruimtevaartindustrie worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Veiligheid staat voorop en voldoen aan de veiligheidsnormen is essentieel. Deze sector kenmerkt zich door een hoog technologisch karakter en innovatie.

Transportbox voor de lucht- en ruimtevaartindustrie

Vliegtuigonderdelen en -componenten dienen aan hoge kwaliteitsnormen te voldoen. Uiteraard moet ook de verpakking aan hoge normen voldoen. Fawic boxen bieden optimale bescherming en voldoen aan de hoge eisen die de lucht- en ruimtevaartindustrie aan verpakking stelt. Onze boxen zijn sterk, stof- en spatwaterbeschermend, duurzaam en modulair. Wij bieden innovatief ontworpen verpakkingsoplossingen en verpakken technologisch, vooruitstrevende en gevoelige producten.

Lichtgewicht Box

De ultieme flightcase: sterk, licht en in elke maat leverbaar.

Mediumgewicht Box

Speciaal FB20 sluitsysteem waardoor razendsnelle montage en demontage mogelijk is.

Zwaargewicht Box

Uniek en sterk FB45 sluitsysteem waardoor razendsnelle montage en demontage mogelijk is.

De boxen uit deze serie zijn geschikt voor het vervoer van schilderijen of (3D) kunstwerken.

Voorbeelden van Fawic containers voor de ruimtevaart:

Maatwerk

Onze transport kisten kunnen voor iedere denkbare of specifieke toepassing naar wens in ieder formaat worden gemaakt. We adviseren u graag. Neem contact op met onze experts voor een vrijblijvend gesprek.