Fawic into space!

Ruimtevaart speelt in ons dagelijks leven een grotere rol dan men zo op het eerste gezicht zou verwachten. Denk maar eens aan, onze grote behoefte aan communicatie, aan GPS systemen die ons dagelijks helpen naar de juiste plaats te navigeren, de bijdrage aan onze veiligheid.

Voor al deze toepassingen wordt heel veel research gedaan. Ontdekkingsreizen in een oneindige ruimte. Het in kaart brengen van nieuwe zonnestelsels, onderzoeken naar leven in de ruimte… en zo nog veel meer.
Het klinkt misschien vreemd, maar Fawic draagt hieraan een klein steentje bij. Niet aan de ontwikkeling van de ruimtevaart zelf, maar wij leveren een bijdrage bij de ontwikkeling en productie van hoogwaardige transportcontainers om kwetsbare technologische onderdelen verantwoord te kunnen transporteren.

Transportcontainers voor ruimtevaart

ruimtevaart kistRaketten en satellieten bestaan uit kwetsbare technologische onderdelen die in specialistische bedrijven worden gefabriceerd en vervolgens met zorg dienen te worden getransporteerd.
Fawic heeft speciale hoogwaardige transportcontainers ontwikkeld. Hiermee kunnen solar arrays (zonnepanelen) en specifieke raket motorframes worden vervoerd.

Onze speciale hoogwaardige ruimtevaarttransportcontainers worden gemaakt op basis van de FS45 serie met een uit staal vervaardigde bodemconstructie en een kunststof gelaste kap van composiet sandwichpanelen. Bij de containers uit onze FS serie worden de panelen gelast en gevormd waarbij een enorm sterk en licht homogeen product onstaat. Bij de FS45 serie wordt de container afgesloten middels het sterkste sluitsysteem van Fawic: FB45.

De container op de foto hierboven is vervaardigd voor het verpakken van een groot onderdeel van een raketstructuur. De FB45 container staat op een stalen bodem constructie en heeft de afmetingen 3,5 x 3 x 3 meter.